Notices
SL55 AMG, SL63 AMG, SL65 AMG (R230) Discuss the SL55, SL63 and SL65 AMG.

SL not locking

 
Old 03-03-2009, 02:35 PM
  #1  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: U.K.
Posts: 2,838
Received 12 Likes on 9 Posts
SL 63 W/B AMG , S600,C220
SL not locking

Hi, I wonder if anyone can help.
When I press my fob the lights flash and the inside red flashing light comes on
however the doors and boot wont lock or unlock so I have to use the key.
I guess it's immobilized but the central locking seems to have stopped working.
Any ideas would be helpful.
sound 8 is offline  
Old 03-03-2009, 06:28 PM
  #2  
Member
 
Lincoln's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Fort Worth, Tx
Posts: 217
Received 0 Likes on 0 Posts
97 SL500
When you unlock with the key does it only unlock the door you are using the key on do both unlock with the key??? Does the button on the dash work for locking/unlocking???
Lincoln is offline  
Old 03-03-2009, 06:56 PM
  #3  
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bay Area, CA
Posts: 171
Received 0 Likes on 0 Posts
05 E55, 07 SL65, 06 S4
Are you sure you didn't accidentally leave the other key-fob inside the car? Never tried it but common sense would dictate that the car cant be locked if a keyfob is left in the car...
CA_E55 is offline  
Old 03-03-2009, 10:52 PM
  #4  
Super Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wichita
Posts: 911
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2005 SL600, 2011 Honda Odyssey Touring Elite
There is an air pump in the trunk that powers the locks and the inflatable bolsters in the seats. Check to see if your seats are working. It may be the pump or a broken line air line from the pump to the locks / seats.
JackStraw is offline  
Old 03-04-2009, 09:45 AM
  #5  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: U.K.
Posts: 2,838
Received 12 Likes on 9 Posts
SL 63 W/B AMG , S600,C220
Thanks guys! when using the key it only unlocks the door your using it on.
I will check the other things when I get home!!Cheers
sound 8 is offline  
Old 03-04-2009, 09:50 AM
  #6  
Super Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wichita
Posts: 911
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2005 SL600, 2011 Honda Odyssey Touring Elite
Originally Posted by sound 8 View Post
Thanks guys! when using the key it only unlocks the door your using it on.
I will check the other things when I get home!!Cheers
The key mechanically unlocks only the door you use it in. You have an electrical malfunction or a pump malfunction.
JackStraw is offline  
Old 03-04-2009, 01:13 PM
  #7  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: U.K.
Posts: 2,838
Received 12 Likes on 9 Posts
SL 63 W/B AMG , S600,C220
You guys are right.
My seat does not work, and the central locking button in the car is not
functioning!!
Any body know how much a new pump is?
sound 8 is offline  
Old 03-04-2009, 02:21 PM
  #8  
Super Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wichita
Posts: 911
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2005 SL600, 2011 Honda Odyssey Touring Elite
Nope. Mine was replaced under warranty. My pump failed because one of the lines was cracked causing it to run continuously.

Last edited by JackStraw; 03-04-2009 at 02:24 PM.
JackStraw is offline  
Old 03-05-2009, 02:27 PM
  #9  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: U.K.
Posts: 2,838
Received 12 Likes on 9 Posts
SL 63 W/B AMG , S600,C220
Originally Posted by JackStraw View Post
Nope. Mine was replaced under warranty. My pump failed because one of the lines was cracked causing it to run continuously.
Thanks!! you have given me an idea. I have a constant hissing/rushing noise
behind my head. So far the theory is it's the fuel pump! could it be the
pump that you mention, and the noise could be air escaping. Did you get
any noise when yours went?
sound 8 is offline  
Old 03-05-2009, 04:39 PM
  #10  
Super Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wichita
Posts: 911
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2005 SL600, 2011 Honda Odyssey Touring Elite
I did not hear a noise. I was told that one of the air lines was cracked. It was a pretty big job to find it... the inside of the trunk had to be completely stripped and they had to trace the lines. It came this way from the factory. It was one of the first things that went.
JackStraw is offline  
Old 03-06-2009, 08:18 AM
  #11  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: U.K.
Posts: 2,838
Received 12 Likes on 9 Posts
SL 63 W/B AMG , S600,C220
Originally Posted by JackStraw View Post
I did not hear a noise. I was told that one of the air lines was cracked. It was a pretty big job to find it... the inside of the trunk had to be completely stripped and they had to trace the lines. It came this way from the factory. It was one of the first things that went.
I have told the MB dealer of your problem, and he is going to check it out.
Thanks
sound 8 is offline  
Old 03-06-2009, 11:48 AM
  #12  
MBWorld Fanatic!
 
IngenereAMG's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Arizona
Posts: 3,703
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
SL55AMG, Ferrari 348, Ferrari Testarossa, Ferrari F40, Ferrari Mondial t, Ducati 916, Indycar
Does this sound like a dead battery in the remote?
IngenereAMG is offline  
Old 03-06-2009, 02:14 PM
  #13  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: U.K.
Posts: 2,838
Received 12 Likes on 9 Posts
SL 63 W/B AMG , S600,C220
Originally Posted by IngenereAMG View Post
Does this sound like a dead battery in the remote?
Tried the spare set first, was hoping it was a dead battery, but now looks a lot more expensive, but thanks for the tip.
sound 8 is offline  
Old 03-06-2009, 03:27 PM
  #14  
MBWorld Fanatic!
 
IngenereAMG's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Arizona
Posts: 3,703
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
SL55AMG, Ferrari 348, Ferrari Testarossa, Ferrari F40, Ferrari Mondial t, Ducati 916, Indycar
Originally Posted by sound 8 View Post
Tried the spare set first, was hoping it was a dead battery, but now looks a lot more expensive, but thanks for the tip.
Don't count the battery out yet. I had the same issue and when I got the spare out it did the same thing. But when I thought it through, and realized the batteries were just as old in both sets. So, I changed both sets of batteries and the problem was solved!
IngenereAMG is offline  
Old 03-06-2009, 06:02 PM
  #15  
Super Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wichita
Posts: 911
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2005 SL600, 2011 Honda Odyssey Touring Elite
The central locking button in the car is not working.

The seat bolsters are not inflating.

The lights flash when he presses the keyfob.

Odds are it is not the battery in the keyfob.
JackStraw is offline  
Old 03-28-2009, 10:29 AM
  #16  
Super Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Puerto Rico
Posts: 730
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2005 SL55 AMG, 1986 Porsche 930S, 1996 Porsche 993tt
Originally Posted by sound 8 View Post
You guys are right.
My seat does not work, and the central locking button in the car is not
functioning!!
Any body know how much a new pump is?
Did you got the problem fixed?, final diagnosis and which parts was not working properly?.
Rick SL55 is offline  
Old 01-12-2010, 09:54 AM
  #17  
Junior Member
 
SL in ATL's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Atlanta
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2003 SL500 Sport
Sound 8, I'm having the same problem! What was the final diagnosis and price to repair?? I'm in the same boat, so your help would be appreciated!!
SL in ATL is offline  
Old 01-12-2010, 02:34 PM
  #18  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: U.K.
Posts: 2,838
Received 12 Likes on 9 Posts
SL 63 W/B AMG , S600,C220
Originally Posted by SL in ATL View Post
Sound 8, I'm having the same problem! What was the final diagnosis and price to repair?? I'm in the same boat, so your help would be appreciated!!
I done the best thing, lol, put it in part ex against a new SL63.
I believe it was the pump in the boot, expensive, undoubtedly, at the time
a whole heap of things were going wrong, with only 28k on the clock.
Mine was a 2002, one of the first, clever people ( not me ) wait for 6 months or so before buying a new model, teething troubles!!

I'm sure some other members might know, but I'm pretty sure it was this pump
as other things weren't working, the seat bolsters for instance.
sound 8 is offline  
Old 01-12-2010, 06:53 PM
  #19  
Member
 
GOODENUF's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chapel Hill NC
Posts: 173
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
07 SL55, 1954 Corvette, 09 E350
My drivers door IR stopped working. Door locks and top down function didn't work. Passenger door did work on locks.

They replaced the IR assembly at the drivers door and everything works fine now. It was under warranty.

At the same time warranty replaced the drivers door window switches. They were loose and broken at the tabs.
GOODENUF is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: SL not locking


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: