Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz AMG Vehicles > E55 AMG, E63 AMG, E43AMG (W210, W211, W212,W213) > W211 AMG
BIG PROBLEM!!. Im Banging Trannys! Help! needs to stop! >

BIG PROBLEM!!. Im Banging Trannys! Help! needs to stop!

Notices
W211 AMG Discuss the W211 AMG's such as the E55 and the E63
Sponsored by:
Sponsored by:

BIG PROBLEM!!. Im Banging Trannys! Help! needs to stop!

 
Old 12-03-2012, 09:37 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 80
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
E55 Amg
BIG PROBLEM!!. Im Banging Trannys! Help! needs to stop!

1. Got SC pulley and chip done

2. drove 1 week no problems.

2. got following msg...

SOS
Teleaid malfunction
Please go to workshop

4. At the same time that I got that message I had complete Loss of power and one hard shift.

5. got off the hwy restarted The car and everything was fine but the message still didn't go away.

6. The next day it started happening more frequently.

7. today is when all **** went loose. When I put it from park to drive Im banging Trannys! and then wont Even shift out of second as if it was in limp mode! (had It happened In my 2002 745). And car still has ZERO power ! I cant change comfort sport or manu, im just stuck 2nd gear sport mode.

8. I dont know why i wrote in numbered format but i really need help with somesones good or....bad news
Goldstein is offline  
Old 12-03-2012, 09:50 PM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
kustom2k1's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 1,906
Received 14 Likes on 14 Posts
03SL55
Googled banging trannys , there may be one or two board members that could help. Not my thing though. GL.
kustom2k1 is offline  
Old 12-03-2012, 09:53 PM
  #3  
Junior Member
 
APBTdogman's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 65
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
05 E55, Hawkeye WRX Wagon, Duramax Van, GT-Four Rally Car, LS1 Z-28, 1G CRX Rally Car
That is a BIG PROBLEM!
APBTdogman is offline  
Old 12-03-2012, 09:58 PM
  #4  
MBWorld Fanatic!
 
e55amgrocket's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Northern Va
Posts: 2,156
Likes: 0
Received 5 Likes on 2 Posts
Dirt Scooters
I was wondering if it was a joke lol
e55amgrocket is offline  
Old 12-03-2012, 10:07 PM
  #5  
MBWorld Fanatic!
 
pearlpower's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southern California
Posts: 2,824
Likes: 0
Received 5 Likes on 4 Posts
E55 w/ goods, Z32 Project underway
Pulls transmission code. Report back, but yes, not looking good. Mileage? Maintenance? Check trans fluid? Black-Grey=not good. Sorry
pearlpower is offline  
Old 12-03-2012, 10:09 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 499
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
2006 E55 AMG
Check the tranny fluid..

I'm no MB tech, but it could be the conductor plate. Which Jake from Eurocharged helped me with mine

My trans started banging gears hard then slipping like crazy.

Changed fluid and filter (was low on fluid) stopped slipping and stopped banging super hard, still shifts a bit funky from time to time but I'm pretty sure i have to change the conductor plate also.
cwmateiuc is offline  
Old 12-03-2012, 10:17 PM
  #7  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Dec 2011
Location: tampa florida
Posts: 1,607
Received 3 Likes on 3 Posts
06 e55,81SC Targa,08 CLK63 BLK,91 E34 M5
Good luck man, how many miles on the car? And have your did the tranny fluid change?
Manuyc is offline  
Old 12-03-2012, 10:18 PM
  #8  
MBWorld Fanatic!
 
Hulk's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Florida
Posts: 4,592
Received 98 Likes on 86 Posts
A Merc
+1000
Hulk is offline  
Old 12-03-2012, 10:21 PM
  #9  
MBWorld Fanatic!
 
Denroll's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: A to the Z (the state)
Posts: 2,279
Likes: 0
Received 17 Likes on 12 Posts
'06 E55
I was banging trannies hard... Then I left Thailand.

As for this particular problem, I can offer no advice.
Denroll is offline  
Old 12-03-2012, 10:22 PM
  #10  
Super Member
 
stockC43's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Sleepy Hollow, IL
Posts: 853
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
65 Chevelle Wagon w/ C5 frame, 08 ML63, 04 S600, 04 E55,(sold) 00 ML55,(sold) 98 C43-55K Swap




Jk As others said, check trans codes. May just be a conductor plate. Do the trans connector while your at it.
stockC43 is offline  
Old 12-03-2012, 10:25 PM
  #11  
MBWorld Fanatic!
 
pearlpower's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southern California
Posts: 2,824
Likes: 0
Received 5 Likes on 4 Posts
E55 w/ goods, Z32 Project underway
Originally Posted by Denroll View Post
I was banging trannies hard... Then I left Thailand.

As for this particular problem, I can offer no advice.
had me rolling.
pearlpower is offline  
Old 12-03-2012, 11:06 PM
  #12  
MBWorld Fanatic!
 
black06c230's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,279
Received 44 Likes on 39 Posts
2012 Volt and 2005 E55


Had too
black06c230 is offline  
Old 12-03-2012, 11:08 PM
  #13  
MBWorld Fanatic!
 
E55Greasemonkey's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,659
Received 40 Likes on 33 Posts
2004 E55
Better than banging 7-gram rocks I suppose....
E55Greasemonkey is offline  
Old 12-04-2012, 08:02 AM
  #14  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 80
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
E55 Amg
Originally Posted by pearlpower View Post
Pulls transmission code. Report back, but yes, not looking good. Mileage? Maintenance? Check trans fluid? Black-Grey=not good. Sorry
Thats the problem, when it first happened no code got pulled, just the SOS code and for some reason my mechanic wasnt able to clear it either. Im gonna go to the guy that tuned my car because he has better scanning hardware.

And what does it mean when fluid is black or grey?

Originally Posted by cwmateiuc View Post
Check the tranny fluid..

I'm no MB tech, but it could be the conductor plate. Which Jake from Eurocharged helped me with mine .
mechanic did mention that plate aswell. So ill check that after I check my "TRANNY JUICES"

•••••••••••side note•••••••••••••

Car has 170k(km) on it And I got it with 107k(km) but I ALWAYS WEAR PROTECTION with a used and abused TRANNY, so i got a 3rd party warranty

*highly recommend coverage one, never had problems with them and they paid for rental, let me use my mechanic, and paid before any work started or parts got ordered. $2500 for drivetrain warranty but really to me its $2500 for peace of mind.
Goldstein is offline  
Old 12-04-2012, 08:04 AM
  #15  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jun 2010
Location: Puerto Rico
Posts: 4,173
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
2005 E55 AMG
Epic topic name..lol
GT-ER is offline  
Old 12-04-2012, 09:12 AM
  #16  
MBWorld Fanatic!
 
chawkins2001's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Cape Town South Africa to the ATL
Posts: 7,400
Received 26 Likes on 24 Posts
2006 E55 AMG
chawkins2001 is offline  
Old 12-04-2012, 09:21 AM
  #17  
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: DC/VA
Posts: 147
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
14 S8, 07 E63 Designo, on order 14 G63
Its most likely conducter plate but I might be wrong. Friend of mine had the similar issue, can't shift (trans stopped working), slipping tranny, etc... He had to pay big bucks to get the conducter plate replaced at the dealership. He was around 98K miles.
phalen302 is offline  
Old 12-04-2012, 12:24 PM
  #18  
MBWorld Fanatic!
 
urbamworm's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Jacksonville, FL
Posts: 2,596
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
05 White Pano E55, Cadillac CTS-V
What the hell Craig!!!!

urbamworm is offline  
Old 12-04-2012, 12:28 PM
  #19  
MBWorld Fanatic!
 
pearlpower's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southern California
Posts: 2,824
Likes: 0
Received 5 Likes on 4 Posts
E55 w/ goods, Z32 Project underway
Originally Posted by Goldstein View Post
Thats the problem, when it first happened no code got pulled, just the SOS code and for some reason my mechanic wasnt able to clear it either. Im gonna go to the guy that tuned my car because he has better scanning hardware.

And what does it mean when fluid is black or grey?
tells you if your lining has gone south. If it is good then perhaps your conductor plate though that is more common in earlier versions.
pearlpower is offline  
Old 12-04-2012, 11:00 PM
  #20  
MBWorld Fanatic!
 
FASN8N's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Atlanta
Posts: 1,728
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CTSV/6sp Grocery Getter
My car was shifting rough from first to second, the dealer found no error codes... They swapped in a control unit from another E55 and the car started shifting perfectly. They replaced part number 035-545-39-32
This is just a shot in the dark, but I thought I would throw it out there. Good luck
FASN8N is offline  
Old 12-10-2012, 09:43 AM
  #21  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 80
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
E55 Amg
Originally Posted by pearlpower View Post
Pulls transmission code. Report back, but yes, not looking good. Mileage? Maintenance? Check trans fluid? Black-Grey=not good. Sorry
well i found the problem, seems to be a speed sensor on that Tranny plate.
I Actually got very lucky Because there's two types of conductor plate. One of them has an immobilizer the other one doesn't and the one with your immobilizer I would have to go to the dealership to install, they won't even sell you the part.
The Adjuster came on Friday and he said that he needs the tranny taken apart so my mechanic is doing that now they're paying for everything and hopefully I get a free rebuild out of it. Again I highly recommend coverage one 3rd party warranty, ill never buy a new car...less hastle with them then with dealer warranty plus you can take it where you want.

Heres a few pics of the codes and part. Might be good info for others in the future... keep u guys updated with final outcome.

Goldstein is offline  
Old 12-10-2012, 10:09 AM
  #22  
MBWorld Fanatic!
 
pearlpower's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southern California
Posts: 2,824
Likes: 0
Received 5 Likes on 4 Posts
E55 w/ goods, Z32 Project underway
Good to see your making progress, however I seriously doubt the company will pay for a new complete transmission rebuild when they could instead just drop the oil pan and remove the valve body assembly instead of pulling the entire transmission and taking it apart. Have seen where even Mercedes would just replace clutch packs on a single clutch and install everything else back in as is. As for me, I would never allow someone to put their hands inside my transmission, they would never complete a job to my standards, but then I realize many do not have the tools, time, know how to rebuild the trans. Many here work on their own car and would not waste the money on a warranty-though probably should in many cases.

Best of luck.
pearlpower is offline  
Old 12-10-2012, 10:31 AM
  #23  
PLATINUM SPONSOR
 
shardul's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Houston
Posts: 11,457
Received 166 Likes on 140 Posts
2003 W211 E55, 2003 W220 S600
those rpms sensors fail on the conductor plate.
__________________
E55
Preferred Contact method PM or email [email protected]
Instagram @shardul_amg @ultimatepd
NO TEXT MESSAGES THEY WILL NOT BE REPLIED TO
PLEASE DO NOT SEND MULTIPLE EMAILS /PM WITH THE SAME SUBJECT MATTER. ALL EMAILS / PM WILL BE RESPONDED TO WITHIN 24 HRS.
shardul is offline  
Old 12-10-2012, 11:24 AM
  #24  
MBWorld Fanatic!
 
Hulk's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Florida
Posts: 4,592
Received 98 Likes on 86 Posts
A Merc
Conductor plate
Easy fix and just changed mine as well last week
Had the sensor code and slipping code
All fixed
Hulk is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: BIG PROBLEM!!. Im Banging Trannys! Help! needs to stop!


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: