"Anti-theft Activated. Service Required" error message... - MBWorld.org Forums

Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > E-Class (W212)
"Anti-theft Activated. Service Required" error message... > "Anti-theft Activated. Service Required" error message...
Notices
E-Class (W212) 2010-present: E 350, E 550

"Anti-theft Activated. Service Required" error message...

Reply

 
 
Old 07-24-2012, 03:57 PM
  #1
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 221
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2012 E350 Bluetec 2011 Audi A4 2.0T
"Anti-theft Activated. Service Required" error message...

Has anyone seen this before?

Last night, I went to drive the car, and it started and drove fine, but on the nav screen display it said "Anti-theft Activated. Service Required." None of the audio/nav/backup camera or anything worked. I called Roadside Assistance and they said it had to be taken to the dealer as it was a software issue. This morning the message is gone and everything works fine again.
hx_guy is offline  
Reply With Quote
Old 07-24-2012, 04:00 PM
  #2
MBWorld Fanatic!
 
BenzV12's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2,513
Thanked 9 Times in 9 Posts
2016 BMW I8,2017 BMW G30 530 X Drive on the road
Good to see, it works fine now .Hope you never get a similar message anymore
BenzV12 is offline  
Reply With Quote
Old 07-25-2012, 01:41 AM
  #3
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: NJ
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
'14 SL550 '12 e550, X5 5.0i
I had this happen once before as well. It went away the next day and I haven't seen it again.
merc1234 is offline  
Reply With Quote
Old 07-25-2012, 11:30 PM
  #4
Newbie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2012 E550
had this happen to me a few days ago - no stereo, no nav, but the car was driveable. i did what i used to do with my Jag when its computer acted funny. turn off the car, get out, lock the doors, wait ten minutes, unlock and start the car again. that cleared it up. you have wait long enough for the computer to shut down so it reboots when you start the car. the computers in these cars stay on for a little while after the engine is stopped.

i've been wondering if this is related to the problems with the car not recognising the key fob. i've had that happen a few times and i know others on the forum have as well.

-brent
_brent is offline  
Reply With Quote
Old 07-26-2012, 01:00 AM
  #5
Super Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 640
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
2015 GL450
Originally Posted by _brent View Post
.

i've been wondering if this is related to the problems with the car not recognising the key fob. i've had that happen a few times and i know others on the forum have as well.

-brent
One possibility is that the battery in the key fob needs to be replaced. It takes about ten seconds at home if you already have he battery. I've had lots of weird stuff happen when my battery runs low (twice now in about 2.5 years).
ttoE550 is offline  
Reply With Quote
Old 07-26-2012, 01:26 AM
  #6
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Diego
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
'12 E63
Originally Posted by hx_guy View Post
Has anyone seen this before?

Last night, I went to drive the car, and it started and drove fine, but on the nav screen display it said "Anti-theft Activated. Service Required." None of the audio/nav/backup camera or anything worked. I called Roadside Assistance and they said it had to be taken to the dealer as it was a software issue. This morning the message is gone and everything works fine again.
I wouldn't go to the dealer. I had this happen on my E63 when it had just 400 miles or so. Got out, locked the car, coached a 2 hour baseball practice and the message has never been seen again.
ERC4 is offline  
Reply With Quote
Old 08-16-2013, 07:28 PM
  #7
Newbie
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
E550 2012 RennTech
Happened to me today. Called embrace and they told me to hold the on button till the screen goes blank release it and turn it on again, and voila it was fixed
darth benz is offline  
Reply With Quote
Old 08-16-2013, 07:32 PM
  #8
Senior Member
 
alanme123's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Southern California, Orange County
Posts: 460
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
2012 E350
You just brought up a year old thread... but yes it also happened to me and it was gone after a trip to Albertsons.
alanme123 is offline  
Reply With Quote
Old 08-17-2013, 03:39 AM
  #9
Junior Member
 
Ajax Lesser's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2012 E350
NSA is tapping into our Mercs
Ajax Lesser is offline  
Reply With Quote
Old 08-17-2013, 05:22 PM
  #10
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 268
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2011 E550, 2008 SL55 AMG
Interesting. I wonder if this seemingly random message is the result of the mBrace folks mistyping the VIN when they enter information to track a car that has been reported as stolen.
pdjv is offline  
Reply With Quote
Old 03-15-2016, 08:24 AM
  #11
Newbie
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GLK 2015
Has anyone seen this before?

In my GLK 2014, I went to drive the car, and it started and drove fine, but on the nav screen display it said "Anti-theft Activated. Service Required." None of the audio/nav/backup camera or anything worked. I called Roadside Assistance and they said it had to be taken to the dealer as it was a software issue. The message is till thee can any one help me?
Tafida is offline  
Reply With Quote
Old 03-15-2016, 02:21 PM
  #12
MBWorld Fanatic!
 
jahquan3's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: New Jersey
Posts: 1,472
Thanked 71 Times in 67 Posts
2010 E550 P2 w/AMG Sport Package + Pano, 2010 Nissan Murano SL Pano + Leather Package
Did you already shut car off and wait a few minutes as the others have suggested? Maybe even wait a few hours.
jahquan3 is offline  
Reply With Quote
Old 03-17-2016, 10:53 PM
  #13
Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 3 Posts
2008 Evo X Gsr, 2012 Mercedes-Benz E350 sport
I can't remember whether the car has to be on or off, but you hold power button down until screen goes black and it will reset.
armysoldier1073 is offline  
Reply With Quote
Old 03-19-2016, 10:08 AM
  #14
Super Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Zion
Posts: 640
Thanked 7 Times in 7 Posts
W212 E550 4M P2
See post #49. I had a similar (same?) issue that was rectified with a software update.

https://mbworld.org/forums/e-class-w...t-timer-2.html

Per Konigster, there's a TSB on it. LI82.85-P-058185 DEC13 – 166, 204 & 212 with engine OM651 intermittently COMAND display may show fault message “Anti-theft protection activated” cause, disrupted CAN communication.
Johnny Rad is offline  
Reply With Quote
Old 09-20-2017, 01:30 PM
  #15
Newbie
 
marcio.ota's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
W176
Originally Posted by hx_guy View Post
Has anyone seen this before?

Last night, I went to drive the car, and it started and drove fine, but on the nav screen display it said "Anti-theft Activated. Service Required." None of the audio/nav/backup camera or anything worked. I called Roadside Assistance and they said it had to be taken to the dealer as it was a software issue. This morning the message is gone and everything works fine again.
Hi, i changed my radio and is showing this message. do you resolved this?
marcio.ota is offline  
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
dmitry_sorokin
Mercedes Tech Talk
12
10-10-2017 09:02 AM
lordofthering
M-Class (W164)
3
05-18-2017 12:07 PM
Gametec
E-Class (W211)
5
09-16-2015 05:40 PM
henrico
C-Class (W203)
1
09-11-2015 09:48 AM
marc hanna
Mercedes Vehicles
0
09-02-2015 09:16 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:43 AM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved. We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: