Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > E-Class (W213)
W213 E Class problems >

W213 E Class problems

Notices
E-Class (W213) 2016 -

W213 E Class problems

 
Old 12-14-2017, 09:54 AM
  #26  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Oct 2014
Location: WI
Posts: 2,085
Received 158 Likes on 128 Posts
17 E43; 18 GLS550
Originally Posted by Benzinini View Post
Have you read through this forum? Seems like it's been nothing but problems.
My E 43 has been perfect for the last 10K, zero defects or issues. My c400 had its share of electrical gremlins involving suspension, twice, radio and door LEDS, it also arrived with a misaligned trunk. Nothing serious but annoying nevertheless. My E 43 has up to now been my most reliable car ever, that is having owned more than a dozen Honda vehicles.
c4004matic is offline  
Old 12-14-2017, 03:46 PM
  #27  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 289
Likes: 0
Received 54 Likes on 41 Posts
E220d
Originally Posted by John Messham View Post
I have a new model 220d AMG saloon Auto and every time I hit a minor pothole or imperfection in the road it's feels the the car shudders from side to side - is that the same sort of thing you have experienced? I just put it down to terrible build quality. My previous model e-class wasn't as smooth on the motorway but was much better on rougher roads. I might take it back to Mercedes and see of it's a warranty issue.
Mines the same (220 AMG on run flat 19s). Didn't feel really terrible until it clocked up maybe 15000 miles now I utterly hate how skittish it feels. Same thing as you, imperfections or short undulations send the car pitching and rolling. I can feel one corner compress way more than other wheels and it sends the car into a bit of a Dutch roll.

The suspension with those tyres seem to run out of travel very quickly - surfaces I can blitz in my wife's little GTi cause the Merc to bang and crash over them - would have thought the roles would be reversed.

Really unnerving sensation on a straight road, horrible on bends. Dealer checked it out and said it's normal. The baseline for their normal falls somewhat south of mine!
Proeliator2001 is offline  
Old 02-18-2018, 02:20 AM
  #28  
Newbie
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
E Class 2017, E200 4Matic
Yes, my 20178 E Class is teleporting! It places me on the map at a distance of 800 m and a deviation about 45 degrees from the correct location and the date on Online Command is 01.01.2011. Clear teleportation! Nice, right?
Does anyone know where I can change the date on Command as I've been looking everywhere.
Thank you !
PedroBBC is offline  
Old 02-18-2018, 10:47 AM
  #29  
Out Of Control!!
 
konigstiger's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: North Scottsdale, AZ
Posts: 10,392
Received 1,166 Likes on 981 Posts
'71 Pinto
Ma
nual...
konigstiger is offline  
Old 02-19-2018, 05:31 AM
  #30  
Newbie
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
E Class 2017, E200 4Matic
Thank you.
But I read and as you can see, there changes only the time, not the date (there is no option to adjust the date).
I was now at the dealer and it seems that the GPS antenna is faulty, which also affects the date. It will change this gps antenna. Respect !
PedroBBC is offline  
Old 06-26-2018, 02:53 AM
  #31  
Newbie
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
E-class 220d (S213)
Originally Posted by adewit View Post
2 tremble in steering wheel; all tires replaced with new ones, there was a height difference
in them
3 Rattle from dashboard; was a hose rattling against some metal way down in the dash,
they had to remove half the interior
4 door panel squeaking, replaced door panel
Iím experiencing all of the above issues with my S213 (built in November 2016).

Iím interested to know more about issue number 2. In my case, itís a terrible sound inside the car when Iím driving. And when the car was in for the regular service, I asked them to investigate why. And they told me that the tires was rugged on the inside (is that the correct expression in English?).

So, my question is: did they pay you for new tires? In my case, they just told me to use the tires for now and buy new ones later and also adjust the settings for the front at the same time... But this seems to be a known problem with the car, and why should I pay for that.

Last edited by Swedish Banker; 06-26-2018 at 02:56 AM.
Swedish Banker is offline  
Old 06-26-2018, 04:27 AM
  #32  
Newbie
 
Join Date: May 2017
Posts: 5
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Mercerdes S213 220D AMG-Line
Originally Posted by Swedish Banker View Post


I’m experiencing all of the above issues with my S213 (built in November 2016).

I’m interested to know more about issue number 2. In my case, it’s a terrible sound inside the car when I’m driving. And when the car was in for the regular service, I asked them to investigate why. And they told me that the tires was rugged on the inside (is that the correct expression in English?).

So, my question is: did they pay you for new tires? In my case, they just told me to use the tires for now and buy new ones later and also adjust the settings for the front at the same time... But this seems to be a known problem with the car, and why should I pay for that.
I got the tires replaced under warranty, and drove over 40000 km with them, just placed new ones last week. I have the 20inch wheels, with 275 width in the back and 245 in the front. Sofar no issues anymore.
but the noise iside might be something different, which brand of tires do you have? i have the goodyear eagles on it
adewit is offline  
Old 06-26-2018, 07:16 PM
  #33  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 344
Received 18 Likes on 18 Posts
e300
Originally Posted by Stephen01 View Post
Hi Guys I wonder if anyone else is experiencing quality issues with there E CLass ? My Vehicle is a 22OD and was registered last September 2016. The vehicle has now covered 4500 miles and the following issues have arisen. 1, Sun glasses holder jammed and will not open. 2. Radio at times fails to operate and a Device not Available showing in the display. 3. Door mirror down ights no longer working (LED's failed) Front and rear brake judder issues through the steering wheel (awaiting new discs and pads to be fitted. All 4 wheels have been re balanced as not done correctly at the factory......... hopefully no more issues will arise as I am fed up of paying visits to my supplying dealer.
has the issue been resolved after all 4 wheels being re-balanced? how about the brake judder, was it replaced by warranty?
jhpmbusa is offline  
Old 06-26-2018, 07:18 PM
  #34  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 344
Received 18 Likes on 18 Posts
e300
Originally Posted by adewit View Post
I Have a s213, AMG Line with 20" AMG wheels registered in october 2016, following issues have been solved by the dealership:
1 Brake judder, all Discs and pads replaced
2 tremble in steering wheel; all tires replaced with new ones, there was a height difference
in them
3 Rattle from dashboard; was a hose rattling against some metal way down in the dash,
they had to remove half the interior
4 door panel squeaking, replaced door panel
5 door pin stuck, replaced door pin mechanism
6 Slow command, command wiped and reinstalled

every now and then my ipod disconnects in the middle of a song, dealer is looking into that now.

besides that, it is an awesome car :-)
did the wheels get replaced under warranty? I have taken my car to the dealership for the 5th time now. How did they inspect that the tires have height difference?
jhpmbusa is offline  
Old 06-26-2018, 10:07 PM
  #35  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Oct 2014
Location: WI
Posts: 2,085
Received 158 Likes on 128 Posts
17 E43; 18 GLS550
16k miles including a couple of weekends at the race track. Still as good as day one. The track did take a toll on the tires, the front Pzeros are almost at the wear bars even though they took a winter 5k "rest"! Best car to date for me in 13 tries!! Much better build than my previous w 205 C400. Not even my many Hondas were this reliable or better assembled.
c4004matic is offline  
Old 06-28-2018, 04:28 AM
  #36  
Newbie
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
E-class 220d (S213)
Originally Posted by adewit View Post
I got the tires replaced under warranty, and drove over 40000 km with them, just placed new ones last week. I have the 20inch wheels, with 275 width in the back and 245 in the front. Sofar no issues anymore.
but the noise iside might be something different, which brand of tires do you have? i have the goodyear eagles on it
Itís strange, they told me that Mercedes wonít pay for new tires. So Iím not sure how to go forward with this case... Itís really annoying that this, with high probability, is an issue from the factory and that I should pay for having it solved.

Didnít you get any sound from your wheels? I get a really annoying sound from them when Iím driving.
Swedish Banker is offline  
Old 07-09-2018, 11:03 AM
  #37  
Newbie
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
E350e
E350E UK spec

Hi to those who are considering a W213 - E350E hybrid MB
So I am now 10k miles and 10 months into my 2017 plate E350E Mercedes. I should point out that the decision to lease a E350E was based on the company car tax robbery here in the UK, currently any hybrid car is an attractive option re the amount of car tax you have to pay
In summary if I could give this car back tomorrow I would, should have stuck to a BMW and paid the tax. Had 5 BMW's so fancied something different and a cheaper tax bill, but regret the decision now.
Mine is a AMG Line in black
Exterior aesthetics of the car are ok, AMG Line. Expensive taxi look.
Interior is impressive but over complicated, you can access or change most options/settings three different ways. I wanted the dual display screen but MB had them on back order so I could not wait 4 months longer, MB were useless at order stage.
Seats are ok as long as someone does not change settings (no memory function on mine)
Driving experience is the disappointing thing, its quite frankly just boring, BMW is much more dynamic even when the MB is in Sports mode.
Battery is fairly pointless and just adds weight to the car, fully charged battery if you can be bothered will return you no more than 15 miles. Car does its own thing and constantly goes in and out of battery mode so the battery is soon back to zero %
Boot space is ok but not very practical its to shallow in my opinion, rear seats do not fold, well mine dont.
The vehicle brakes have a mind of their own, and behave completely differently depending on what driving mode you select. How I have not bumped someone is a small miracle. You can stop the car with say the brakes will be half way down and then if you push harder the brake peddle hits the floor. I had this checked out by MB shortly after I got the car as I felt it was not safe but apparently they are.
Basically forget the battery and you have a uninspiring 2.0L petrol engine that in my opinion is underpowered given the car weight. Also this engine just never seems to change up gear automatically when you think it should, the revs almost scream help so you end up using the steering wheel paddles all the time.
Do not believe the MB statement on this cars mpg, god knows how they come to that conclusion
MB Command crashes randomly but is impressive when working, I use Google maps via the Apple Play which is better than the on board sat nav for sure.

In summary, looks ok, driving experience is accomplished but not much fun, would I recommend one definitely not and mine will be going back to MB before the lease ends

I can appreciate and respect some people will have a different view but this MB falls way short of any BMW I have driven, shame BMW didn't adopt the MB cockpit, best of both worlds
6605paull is offline  
Old 07-10-2018, 01:08 AM
  #38  
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 112
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W211
im new to W213 , I get my car on 6 JUNE . When I drive it on 11 JUNE it error comes out with " steering malfunction and the brake cant hold. They takes 10 days to fix that for me.
keong8867 is offline  
Old 07-10-2018, 01:57 PM
  #39  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ontario,Canada
Posts: 1,492
Received 66 Likes on 55 Posts
....19 CLS53, 18 E43
Your problem is that you did indeed buy the taxi pack. Move up to the E43 or E400 and add some options instead of complaining about what's lacking. You gotta pay if you want the good stuff.
petee1997 is offline  
Old 07-12-2018, 09:13 AM
  #40  
MBWorld Fanatic!
 
Egonvdv's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: A Dutchy Living in Marseille, France
Posts: 1,270
Received 116 Likes on 93 Posts
W213 200CDI -Fascination
car itself drives perfectly fine, but it's mainly on the electronic side where I have too many little problems

- warped rotors (problem comes and goes, don't know why. discs were changed 2 times already)
- park radar not accurate at all. sometimes won't beep when the visual aide is already in red. also beeping is not loud enough.
- usb stick keeps crashing. have to chose another audio source and then come back to the usb to restart (or restart command)
- internet radio sometimes stops working (crashes?) need to restart command
- (map updates take for ever. right now am updating ONLY france and it's been going for over 2 weeks (say 30hrs) it's at 70% now...
- when it's hot and I close the roof, it goes into the tilted position. only way to close is to lower it back in several goes (ie not let it close automatically in 1 go)
this is my 4th Mercedes since 2009 and had this problem with every one!
- command is slow as sh*t
- right front & rear left speakers vibrate within the door, especially when making calls (it makes a sound like the speaker itself is blown)
- GPS is far from perfect (any portable tomtom blows it away) : just 2 examples: impossible to accurately & easily see where traffic jams are (it only shows on the map, not in a list that u can call up)
on map it shows gasstation prices, but you can not choose a gasstation on price from the list as it doesn't show the prices here.
- last, but not least the Mercedes me website and app. it's mostly hit & miss. send an address to your car.. it doesn't show up. car is shown as unlocked when it's locked.
windows shown open, when closed.

all problems that should not occur with a 65k euro car IMO

Last edited by Egonvdv; 07-12-2018 at 12:15 PM.
Egonvdv is offline  
Old 07-12-2018, 09:52 AM
  #41  
MBWorld Fanatic!
 
ua549's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Clearwater, Florida
Posts: 2,254
Received 242 Likes on 205 Posts
.
FWIW I've had my E300 for over 10 months without any problems. The worst issue is eco start that doesn't always restart immediately (>500ms). It probably works as designed. My solution is to keep it disabled.
ua549 is offline  
Old 07-12-2018, 10:59 AM
  #42  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 344
Received 18 Likes on 18 Posts
e300
yea overall doesnt really feel like a 65k car.... more like a long version C class - which it is exactly pretty much,
jhpmbusa is offline  
Old 07-16-2018, 08:07 AM
  #43  
MBWorld Fanatic!
 
Egonvdv's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: A Dutchy Living in Marseille, France
Posts: 1,270
Received 116 Likes on 93 Posts
W213 200CDI -Fascination
so my map update is hanging at 71%... I can not seem to stop it in order to just do from scratch via a memory card
hard reboot of command does not work
any tips?

EDIT; well the update finally failed / was cancelled, which enabled me to switch to update via memory card...

Last edited by Egonvdv; 07-17-2018 at 03:32 AM.
Egonvdv is offline  
Old 07-17-2018, 06:47 AM
  #44  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 344
Received 18 Likes on 18 Posts
e300
does anyone else think their E300 wobbles/vibrates/dribbles at high speeds? It noticeable earlier on but definitely at like 80 mph and above? I've driven 3 E300s for extended times now (mine 6 mths, 2 loaners - one for 3 weeks and 1 for 2 weeks) and they all tend to do the same thing.. Feels like it drives like it has a bent rim. But now i am starting to believe it was just designed like this? anyone else? Like it is just not a pleasant feeling on the highway for long distance. Not like a Benz should be. Supposed to cruise and glide.
jhpmbusa is offline  
Old 07-17-2018, 08:06 AM
  #45  
MBWorld Fanatic!
 
ua549's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Clearwater, Florida
Posts: 2,254
Received 242 Likes on 205 Posts
.
I've not noticed any wobbles or vibration at any speed up to 70 mph. That's the fastest in town speed limit. I don't know what vehicle dribbles are? Leaking fluids?
ua549 is offline  
Old 07-17-2018, 10:05 AM
  #46  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 344
Received 18 Likes on 18 Posts
e300
Originally Posted by ua549 View Post
I've not noticed any wobbles or vibration at any speed up to 70 mph. That's the fastest in town speed limit. I don't know what vehicle dribbles are? Leaking fluids?
haha sorry for the vague term. but just like a dribbling a basketball, like a little up and down feeling. nothing is leaking for now haha thank God.
jhpmbusa is offline  
Old 07-17-2018, 02:27 PM
  #47  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 308
Received 14 Likes on 14 Posts
2017 E300, 2017 C350e & 2000 S500. Past 03 SL500,03 C240, 07 E350, 07 ML350, 10 ML350,11&14 E350 X2
Yea, the car isn't stable. The steering wheel on mine vibrates slightly between 40-60 and also took the car on a long road trip and hit speeds up to 130, the car starts vibrating a lot after 95-100 and just intensifies as you go faster. The suspension when going over bumps jumps like you are in a pickup truck.
Mbracer26 is offline  
Old 07-17-2018, 06:15 PM
  #48  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 344
Received 18 Likes on 18 Posts
e300
Originally Posted by Mbracer26 View Post
Yea, the car isn't stable. The steering wheel on mine vibrates slightly between 40-60 and also took the car on a long road trip and hit speeds up to 130, the car starts vibrating a lot after 95-100 and just intensifies as you go faster. The suspension when going over bumps jumps like you are in a pickup truck.

right, not sure what the issues is - like did they try to make the car sportier? I just dont get it,... I dont think any Benz should be designed this way, nor any other much cheaper cars feel like this at those speeds...

Have you ever tried to fix the issue somehow? i.e dealership visit etc
jhpmbusa is offline  
Old 07-17-2018, 08:39 PM
  #49  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 344
Received 18 Likes on 18 Posts
e300
Originally Posted by Mbracer26 View Post
Yea, the car isn't stable. The steering wheel on mine vibrates slightly between 40-60 and also took the car on a long road trip and hit speeds up to 130, the car starts vibrating a lot after 95-100 and just intensifies as you go faster. The suspension when going over bumps jumps like you are in a pickup truck.
Also, just noticed you had quite a few MBs, I myself had a 2012 E350 Cabriolet 2014 E350 sedan 2015 SL500 and 2 2015 C300s. And none of them had this issue. Do you notice this from any of your newer Benzes?
jhpmbusa is offline  
Old 07-17-2018, 09:45 PM
  #50  
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
C200K (W204)
Hi fellow friends @ MBWorld.com, may I check if anyone encounter the similar of mine for several times even though the workshop guys said that there was no error messages.

Make/Model: Mercedes Benz/E200d (W213)
Manufacture/Registration (Year): 2016/2017
Mileage: 25,600 KM
Remark: Car is relatively new, just had its 1st birthday last week.
Background: Check Engine Light (CEL) appeared during driving. Check onboard system message: NIL. Check other readings, and found that under AdBlue, the dashboard showed "Cannot measure fluid level.
Action:
Day 1. Sent the car to workshop. The workshop technician said that there was no system message. They reset the CEL, and happily sent me off. Note: There was about 3/4 of AdBlue in tank.
Day 2. Upon driving home on day 1, the CEL appeared again. Went to fill the AdBlue tank full. Day 2, sent the car to workshop. The workshop technician said again that there was no system message. But he noticed that the sensor circuit was dirty. So they cleaned it and reset the CEL. Again, they sent me off.
Day 3. Upon driving for less than 1 hour, the CEL persistently showed up.
Seeking for Assistance: Any chance if anyone could have a similar problem resolved? Anyone know the root cause of the issue?
Picture attachment of the dashboard:


Cklasse5 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 2.00 average.

Quick Reply: W213 E Class problems


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: