Android 10.25 Screen Unit - Page 11 - MBWorld.org Forums

Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W204)
Android 10.25 Screen Unit >

Android 10.25 Screen Unit

Notices
C-Class (W204) 2008 - 2014: C180K, C200K, C230, C280, C300, C350, C200CDI, C220CDI, C320CDI

Android 10.25 Screen Unit

 
Old 01-22-2019, 01:27 AM
  #251  
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
glc
Update software

Is there a way to update the OS on here to the latest 7.1 or 8?
motomd is offline  
Old 01-22-2019, 04:46 AM
  #252  
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mercedes w205
Originally Posted by motomd View Post
Is there a way to update the OS on here to the latest 7.1 or 8?
The only way that I can think of, apart from the manufacturer delivering a software update, is that somebody creates a ROM.

To create the ROM Somebody has to download the code from Google for the specific version and platform and merge it with the drivers for the screen. The question is if the libraries for the screen are compatible with the version of the libraries of the new Android version.

​To install the ROM access via root will be needed, that means there should be a way to install sbin/su on the system.

Once there is access via root, a custom recovery can be installed and then backups from the current software can be made (important). Afterwards, the ROM can be installed.

​​​​​​This is from my point of view a rough description of what would it take to upgrade the Android version, based on what is needed in a normal phone.
fgarcor is offline  
Old 01-24-2019, 07:57 AM
  #253  
Newbie
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
2010 C300 4Matic Sport
Seriously considering doing this upgrade. Couple of questions:

1. How is the Bluetooth quality/functionality for phone calls? I have a 2010 C300 Sport and consistently tell me my voice quality over Bluetooth is pretty terrible.
2. Does 'Ok Google' work?
3. While I realize it's not a 'tablet' in the traditional sense, can you install any app on the Play store?

Thanks!
72killerfish is offline  
Old 01-24-2019, 10:20 AM
  #254  
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
C280 2008 PF
Question Screen sound volume and aux cord option

I saw the audio guide, but i have a question, on ntg 3 and 3.5 (Audio 20 only, no command, 2008 pre facelift version) does the audio work WITHOUT the aux cable?? I don't wanna pass a cable to my glovebox just to send it back, doesnt the quad plug has the pins to aux for normal use? I know on original unit i have to select audio source, but the plug should be on pins 12,13, and 6 of quad plug, does it work that way? I have other alternatives if i have to use the aux minijack on glovebox... Also isn't the audio too low? on phone/mp3 i have to put my unit on max volume to hear something, will it happen the same with the screen? Please any help and info would be apreciated...
miguelvrr is offline  
Old 01-24-2019, 10:50 AM
  #255  
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
C280 2008 PF
U can install several apps, but not recomended to fill the unit, ram issues may occur. The ok google idk yet :/
miguelvrr is offline  
The Following User Says Thank You to miguelvrr For This Useful Post:
72killerfish (01-24-2019)
Old 02-03-2019, 12:09 AM
  #256  
Newbie
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
W204 2008 C300 4matic
Does anyone has the unit in Toronto, Canada? Could you show it in real life?
angrybober is offline  
Old 02-06-2019, 06:50 AM
  #257  
Newbie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
C63 AMG
I have a 2008 C63 (pre-facelift) with AUX in only (no bluetooth audio).
I bought the Android screen from DMP Car Design - Android 8.1, 2gb RAM 32gb and purchased the Carplay dongle.

I have a few observations/questions:

1. Build quality is great
2. I'm having a minor issue where the AC temp only report "HI" instead of the actual temperature I have set it to. The fan speed and vent location reports fine. Any ideas?
3. After some troubleshooting, I have audio going from the unit to my stereo without using the AUX input or the mini jack connector. Has anyone else noticed this? The longer story is I was troubleshooting poor audio quality coming from a ground loop isolator. I removed the isolator from the system and as I did this, I realized the audio continued without using the AUX mini jack output from screen to the car's input. The audio quality was immediately vastly improved and no engine noise. Not sure what connection the audio is going through, but I don't have Bluetooth audio in the car radio. Any thoughts? I'm super happy about it, but just curious.
4. My Carplay adapter only works when I initially plug the box in to the usb port. Otherwise, it say the adapter is not compatible. Any way to fix that?

My final thoughts: Although it's "only" a screen replacement, it's breathed new life into the ride. I love it.
zyprexa is online now  
Old 02-07-2019, 08:17 AM
  #258  
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
C280 2008 PF
Exclamation 2008 C63 (pre-facelift) with AUX in only

Originally Posted by zyprexa View Post
I have a 2008 C63 (pre-facelift) with AUX in only (no bluetooth audio).

2. I'm having a minor issue where the AC temp only report "HI" instead of the actual temperature I have set it to. The fan speed and vent location reports fine. Any ideas?
3. After some troubleshooting, I have audio going from the unit to my stereo without using the AUX input or the mini jack connector. Has anyone else noticed this? The longer story is I was troubleshooting poor audio quality coming from a ground loop isolator. I removed the isolator from the system and as I did this, I realized the audio continued without using the AUX mini jack output from screen to the car's input. The audio quality was immediately vastly improved and no engine noise. Not sure what connection the audio is going through, but I don't have Bluetooth audio in the car radio. Any thoughts? I'm super happy about it, but just curious.
4. My carplay adapter only works when I initially plug the box in to the usb port. Otherwise, it say the adapter is not compatible. Any way to fix that?
My final thoughts: Although it's "only" a screen replacement, it's breathed new life into the ride. I love it.
2. I'm having a minor issue where the AC temp.
++Reset the unit, if you can open it again, unplug the quad lock and plug it again, its a glitch on the communication..

3. After some troubleshooting, I have audio going from the unit to my stereo without using the AUX input or the mini jack connector.

++ Dude i have that question for so long!! What model of radio did you have? Audio 20? with just the 1st screen not movable? Or the folding one? or command? that only works in a very few models, I want to use it that way!! The audio can go through the quad lock, because the aux input is in 3 of those pins, that model has the pins right! You still have to leave the original unit on aux input tho, right? Just no need to use the jack plug on glovebox, is it? How did you solved the ground loop if i have the same issue??

4. My Carplay adapter only works when I initially plug the box in to the usb port. Otherwise, it say the adapter is not compatible. Any way to fix that?
I don't have car play, but it might just be a config error, again go to settings see if there's a crply menu and try to reset or try change some details...

Thanks a lot! Cheers!

miguelvrr is offline  
Old 02-07-2019, 06:18 PM
  #259  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
aznmode's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Jose, CA
Posts: 1,309
Thanked 20 Times in 13 Posts
2010 c300
Originally Posted by sentralfyr View Post
Hi
Nice writeup
I have almost the same screen as you but a newer version.
I also like the OBDII and Torque, but the screen cant find my OBDII.
As far i can understand you just downloaded the "bluetooth auto pair" and installet Torque?
Can you see the bluetoothconnection on the screen?
Could you please tell me exactly what you did?
My OBD2 needed a code to enter to the screen unit to pair it I think most of them do. But check with the manufacturer of your OBD2.
The btautopair app allowed me to preprogram the code in because by default, I couldn't get the screen to pop up the screen to enter the code. But even before I paired them the screen unit can still see the OBD2 in the bluetooth setting. So I'm not sure why your screen unit cannot see the OBD2 at all.
aznmode is offline  
Old 02-07-2019, 06:20 PM
  #260  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
aznmode's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Jose, CA
Posts: 1,309
Thanked 20 Times in 13 Posts
2010 c300
Originally Posted by rvanderwerf View Post
So when it's all said and done was it worth it getting the 10.25 screen unit? Eyeballing the latest 4gb ram.64gb storage one. I'm wondering if the whole thing becomes 'meh' after the novelty wears off. I know my pfl 09 63 could use a tech upgrade!
I barely use it now to be honest.
aznmode is offline  
Old 02-12-2019, 11:10 PM
  #261  
Newbie
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
C300 Sport 4matic


Originally Posted by angrybober View Post
Does anyone has the unit in Toronto, Canada? Could you show it in real life?
i am from TO

Last edited by L Francis; 02-12-2019 at 11:17 PM.
L Francis is offline  
Old 02-14-2019, 11:32 AM
  #262  
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: New Jersey
Posts: 23
Thanked 1 Time in 1 Post
2009 C300
Originally Posted by Chris The Swede View Post
When and if its done I will provide it to my customers. Just send me an email.
Is there a firmware available ?

maxnrelax is offline  
Old 02-14-2019, 11:36 AM
  #263  
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: New Jersey
Posts: 23
Thanked 1 Time in 1 Post
2009 C300
I have owned the original Android from day one purchased back in April and now Iam getting this message storage is full. What can I uninstall ?


maxnrelax is offline  
Old 02-16-2019, 11:34 AM
  #264  
Newbie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
C63 AMG
Originally Posted by miguelvrr View Post
2. I'm having a minor issue where the AC temp.
++Reset the unit, if you can open it again, unplug the quad lock and plug it again, its a glitch on the communication..

3. After some troubleshooting, I have audio going from the unit to my stereo without using the AUX input or the mini jack connector.

++ Dude i have that question for so long!! What model of radio did you have? Audio 20? with just the 1st screen not movable? Or the folding one? or command? that only works in a very few models, I want to use it that way!! The audio can go through the quad lock, because the aux input is in 3 of those pins, that model has the pins right! You still have to leave the original unit on aux input tho, right? Just no need to use the jack plug on glovebox, is it? How did you solved the ground loop if i have the same issue??

4. My Carplay adapter only works when I initially plug the box in to the usb port. Otherwise, it say the adapter is not compatible. Any way to fix that?
I don't have car play, but it might just be a config error, again go to settings see if there's a crply menu and try to reset or try change some details...

Thanks a lot! Cheers!

I believe that I have the Comand NTG4.5 with 1 moveable screen. The sound quality is so much better than through the AUX input. Absolutely no engine noise, no ground loop isolator needed!

When I install the rear view camera, I will take apart the unit and hopefully reset the AC temp issue. I will keep you posted. Still have the CarPlay box error. Hoping there is some way to resolve this.
zyprexa is online now  
Old 02-17-2019, 07:20 AM
  #265  
SSJ
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mercedes E200
Originally Posted by aznmode View Post
I barely use it now to be honest.
What do you mean you barely use it?

If you use the car you automatically use the screen right? Even if its just for music or whatever.

I mean even if you don't use the extra features you'll still use it for the original features from factory such as radio and calling
SSJ is offline  
Old Today, 02:05 PM
  #266  
Newbie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
C63 AMG
"BOX VERSION DOES NOT MATCH"

Has anyone found a solution to this problem when plugging in the CarPlay Adapter?


zyprexa is online now  
Old Today, 02:12 PM
  #267  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hollywood, CA
Posts: 250
Thanks: 0
Thanked 25 Times in 19 Posts
Tectitgrau S210
that software is incredibly out of date. Version number shows 2017. The latest versions is 2019.1.18 I think
Ungarisch is online now  
Old Today, 02:58 PM
  #268  
Newbie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
C63 AMG
Thanks for the quick reply.

How do I go about updating the software version? Is that the software version on the box or the android screen?

I have reached out to DMPAudio where I purchased it, but he has not been able to provide me with an update.
zyprexa is online now  
Old Today, 03:17 PM
  #269  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hollywood, CA
Posts: 250
Thanks: 0
Thanked 25 Times in 19 Posts
Tectitgrau S210
download link is on the box of the adapter. enter in the address from your head unit's web browser. download it and launch it.
Ungarisch is online now  
Old Today, 03:20 PM
  #270  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hollywood, CA
Posts: 250
Thanks: 0
Thanked 25 Times in 19 Posts
Tectitgrau S210
Originally Posted by maxnrelax View Post
I have owned the original Android from day one purchased back in April and now Iam getting this message storage is full. What can I uninstall ?

clear the cache of spotify or whatever music app your using. Whenever you listed to a song on a music app, a copy of that song gets stored on the device so that next time you listen to it the unit doesn't have to download it again. This all adds up quickly. If you clear the cache from settings, all of these get errased and you should get several hundreds of megs back.
Ungarisch is online now  
Old Today, 03:31 PM
  #271  
Newbie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
C63 AMG
Originally Posted by Ungarisch View Post
download link is on the box of the adapter. enter in the address from your head unit's web browser. download it and launch it.
I have a white CarPlay adapter box. There is no writing on it. Do you think it's still ok to use the above address to update?

Thanks!
zyprexa is online now  
Old Today, 03:38 PM
  #272  
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: New Jersey
Posts: 23
Thanked 1 Time in 1 Post
2009 C300
Originally Posted by Ungarisch View Post
clear the cache of spotify or whatever music app your using. Whenever you listed to a song on a music app, a copy of that song gets stored on the device so that next time you listen to it the unit doesn't have to download it again. This all adds up quickly. If you clear the cache from settings, all of these get errased and you should get several hundreds of megs back.
I don't use any music app .
maxnrelax is offline  
Old Today, 03:51 PM
  #273  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hollywood, CA
Posts: 250
Thanks: 0
Thanked 25 Times in 19 Posts
Tectitgrau S210
Originally Posted by zyprexa View Post
I have a white CarPlay adapter box. There is no writing on it. Do you think it's still ok to use the above address to update?

Thanks!
by box I mean packaging, not the adapter itself, yes the adapter is white for me too. Nothing bad can happen if you download that app, so do it
Ungarisch is online now  
Old Today, 04:35 PM
  #274  
Newbie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
C63 AMG
Originally Posted by Ungarisch View Post
by box I mean packaging, not the adapter itself, yes the adapter is white for me too. Nothing bad can happen if you download that app, so do it
My actual box packaging is also white without any labeling or information on it.
On my android screen (android 8.1), I have a "CarPlay" icon that I press to get into CarPlay, not AutoPlayBox.

Still safe to upgrade that file? I should say that if I unplug the usb connection of the CarPlay dongle and the screen, and then plug it in, CarPlay works.

(sorry for being so cautious, there's just no documentation anywhere and worried that reverting to factory defaults may not be possible if I mess anything up!)
zyprexa is online now  
Old Today, 04:43 PM
  #275  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hollywood, CA
Posts: 250
Thanks: 0
Thanked 25 Times in 19 Posts
Tectitgrau S210
Once you install the AutoPlayBox the actual name of the app icon is called CarPlay, not Autoplay.

2 Scenarios can happen. If it's the same app then it gets updated and you will have the latest version, or if Autoplay is a completely different app then you will know as you will have 2 different apps in your app drawer, both called carplay.

Absolute worse case scenario if you completely mess up the unit, you can always just hold the reset pin on the side and go back to factory state.
Ungarisch is online now  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (2 members and 2 guests)

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average.

Quick Reply: Android 10.25 Screen Unit


Contact Us About Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: