Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > E-Class (W212)
Noise coming from Engine or Transmission ​​​​ >

Noise coming from Engine or Transmission ​​​​

Notices
E-Class (W212) 2010 - 2016: E 350, E 550

Noise coming from Engine or Transmission ​​​​

 
Old 03-17-2019, 06:25 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2014 E350 4Matic, 2014 CLS 550 4Matic
Noise coming from Engine or Transmission ​​​​

I was wondering if anyone has had this problem, I started my car the other morning and I heard a noise so the next time i turned my car off and turned it back on i was able to record this, it sounds serious.


AlgorithmChef is offline  
Old 03-17-2019, 06:27 AM
  #2  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2014 E350 4Matic, 2014 CLS 550 4Matic
Originally Posted by AlgorithmChef View Post
I was wondering if anyone has had this problem, I started my car the other morning and I heard a noise so the next time i turned my car off and turned it back on i was able to record this, it sounds serious.
idk if I donít have the privileges enabled or what but I canít seem to upload the video :/
AlgorithmChef is offline  
Old 03-17-2019, 07:50 AM
  #3  
Senior Member
 
Oda112's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: TX
Posts: 321
Thanked 50 Times in 41 Posts
2010 W212 E550 4matic
Originally Posted by AlgorithmChef View Post
idk if I donít have the privileges enabled or what but I canít seem to upload the video :/
Upload it to youtube and put the link here.
Oda112 is offline  
Old 03-17-2019, 02:02 PM
  #4  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2014 E350 4Matic, 2014 CLS 550 4Matic
Originally Posted by Oda112 View Post
Upload it to youtube and put the link here.
Thats the link I finally was able to upload it.
AlgorithmChef is offline  
Old 03-17-2019, 02:11 PM
  #5  
Senior Member
 
Oda112's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: TX
Posts: 321
Thanked 50 Times in 41 Posts
2010 W212 E550 4matic
That does not sound good at all.
Check the fan shroud area and along the serpentine belt, you might have difformed plastics or something stuck in there.
Oda112 is offline  
Old 03-17-2019, 02:19 PM
  #6  
MBWorld Fanatic!
 
KEY08's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland
Posts: 3,245
Thanked 343 Times in 321 Posts
2014 E550 4Matic Designo Diamond White and loaded up
No CEL? Sounds like itís running really rich. Where do you buy gas and is it 93?

Last edited by KEY08; 03-17-2019 at 02:21 PM.
KEY08 is online now  
Old 03-17-2019, 03:25 PM
  #7  
Mud
Super Member
 
Mud's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 817
Thanked 147 Times in 119 Posts
2011 E-350 4Matic Sport
Take the serpentine belt off for and see if the sound repeats at start-up. If it's gone then you've started to narrow down possible issues. Do not run the engine more than a minute! Water pump and alternator won't be running. You'll probably get a cel for the alternator control module but it can be cleared.
To me it sort of sounds like something peripheral, not an engine internal.
Mud is online now  
Old 03-17-2019, 03:54 PM
  #8  
Out Of Control!!
 
konigstiger's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: North Scottsdale, AZ
Posts: 10,036
Thanked 1,034 Times in 884 Posts
'71 Pinto


Depending on your engine # check valves & chain tensioners may need replacement. If engine # is within affected range ague for MB goodwill repair given defective parts were installed @ production.
Attached Files
File Type: pdf
LI05.10-P-056435_Ver_3.pdf (44.2 KB, 4 views)
File Type: mp3
056435.mp3 (299.1 KB, 5 views)
konigstiger is offline  
The Following 2 Users Say Thank You to konigstiger For This Useful Post:
cocobeex (03-18-2019), Oda112 (03-17-2019)
Old 03-17-2019, 04:26 PM
  #9  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2014 E350 4Matic, 2014 CLS 550 4Matic
Originally Posted by KEY08 View Post
No CEL? Sounds like itís running really rich. Where do you buy gas and is it 93?
I use 91 Octane and no unfortunately no CEL that would at least narrow the problem, the only thing wrong at the moment would be the battery i need to get replace, which is weird because i bought it less than a year ago.
AlgorithmChef is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:

Quick Reply: Noise coming from Engine or Transmission ​​​​


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: